Thursday, 22 September 2011

My mOm N dAd is the best.. whuuuu...

nak crita nie.. balik cuti hari malaysia ri2 , 16 september.mama dgn abh masak paling terbaik la.. hahha.. nak tau dak ?? mama masak TOMYAM CAMPUR, IKAN BAKAR,KETAM MASAK SAMBAL.. makan sampai xboleh makan.. puas gila.. urmm.. kalau dok kl nie mmg payah la nak dapat semua2 tue. huhuh sedey ='( tapi untong la balik ja umh dapat makan sedap2.. whoott wooott... ..
 tgk ja eh,jangan jelez.. haha


Tomyam Campur <3
 yang paling best pasal tomyam nie,cukup rasa.pedas.masam dya.. mmg meleleh air lior la...

ketam masak sambal
pasal yang nie mmg xboleh nk discribe.terlampau lampau sedaap.
ni ja yang mampu cakap. heheheheheeh


aaarrgghh... sedap nya mama abh
weeee... nak lagi rasanya.. tp mama kata ikan nie dh xderapa best sbb terledih lama simpan. tp still sedap jgk ..

nie semua yang mama n abah masak.. untk sy OK
TQ so Much la mummy n daddy. rasa mcm nk tapau balik ja ri2.. hahahah
PULUN sikit kat c2..
so sapa nak rasa masakan mama n abah, jemput la mai umah na.. hehehe

Thursday, 15 September 2011

taFsiRaN ciNta MengiKut BulaN keLahiRan


hellloooo hellllooo...
td sy sj search pasal cinta kat google then jmpa benda nie,
jom sy share.....
sy bace n sy rase menarik nk d kongsi...
so sy pn post lah balik kt blog sy
so mai lah kte ramai2 bace ek...
tgk same x gn sifat korang .....
hehehehehe 

JANUARI 
- Mudah jatuh cinta. 
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati. 
- Pandai mengambil hati pasangannya. 
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya. 
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya. 
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya. 
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang. 
- ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja 

FEBRUARI
- Sukar untuk jatuh cinta .
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya yang tahu)
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya. 


MAC 
- Mudah menawan hati pasangannya. 
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya. 
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati. 
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan. 
- Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai. 
- Perasaan cemburu yang minima. 
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya. 
- Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras. 
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan. 


APRIL 
- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta. 
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai. 
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati. 
- Sentiasa ingin diberi perhatian. 
- Amat cemburu dalam perhubungan. 
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya. 
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka. 
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk. 
- Romantik dan terlalu romantik. 
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai. 
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan. 


MEI 
- Amat mudah jatuh cinta. 
- Baik dan jujur dalam perhubungan. 
- Pandai menarik hati pasangan. 
- Perasaan cinta yang mendalam. 
- Mudah untuk di pujuk. 
- Mudah menerima cinta seseorang. 
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan. 
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik. 
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control) . 
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan. 
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan. 
- Ambil berat dalam menjaga hubungan. 

JUN  
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan. 
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan. 
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih. 
- Cerewet dalam hubungan. 
- Selalu beremosi. 
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk. 
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang. 
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik. 
- Dahagakan pujian dari pasangan. 

JULAI 
- Amat suka didampingi pasangan. 
- Sukar dimengerti oleh pasangan. 
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan. 
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang. 
- Amat menghargai kesetiaan pasangan. 
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan 
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai. 
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih. 
- Suka merajuk dan dipujuk. 
- Setia terhadap pasangan. 
- Suka mendengar dan tidak suka membantah. 
- Cemburu terhadap pasangan. 
- Suka menilai dan menjaga perhubungan. 

OGOS 
- Pandai memujuk pasangan 
- Suka memimpin pasangan. 
- Romantik, Pengasih dan Penyayang. 
- Kelam kabut dalam perhubungan. 
- Sangat sensitif . 
- Mudah meluahkan kata cinta pada sesiapa yang berkenan. 

SEPTEMBER 
- Bersopan dalam hubungan. 
- bertolak ansur terhadap pasangan. 
- Suka mengkritik pasangan. 
- Sangat prihatin terhadap pasangan. 
- Sangat sensitif dan emosi. 
- Pandai memahami pasangan. 
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan. 
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka. 
- Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan. 
- Pandai menyimpan perasaan. 
- Suka berterus terang jika perkara itu tak disetujuinya. 

OKTOBER *Mine*
- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan. 


NOVEMBER 
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan. 
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa. 
- Agak degil dan kuat pendirian. 
- Mudah ambil berat terhadap pasangan. 
- Emosi yang mendalam. 
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan. 

DISEMBER 
- Pemurah terhadap perhubungan 
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama. 
- Tergesa-gesa dalam perhubungan 
- Suka didampingi oleh pasangan. 
- Benci bila dikongkong. 
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu...(Utk Lelaki) 
- Suka mempengaruhi pasangan


Now,THINK =)

Who Loves You ???

Jamuan Raya Pengajian M'sia

oke kali nie nak cite sal jamuan raya yang buat kat kelas kemarin.. weeeehheee... best gila.. ni semua idea En.Faris. lepas semua bincang,semua setuju nak buat.so collect duit sorang RM5 dapat la makan Nasi Impit Kuah Kacang,Kek Pisang,Bihun goreng,Coctail.tapi sory na xsempat snap pic makanan  2.. pic sy pon ade 2 je.. hehehe.. ne =>

satu kelas.kami dua mmg suka dok depan.
kalau dah boleh sembang la kan...
apa2 pon yang pentng jamuan ne best.. nant boley buat lagi.tggu raya taon depan.. heheh.. baibai.. 

Monday, 12 September 2011

Kelas DIBATALKAN

Ayat yang paling ditunggu setiap kali nak kekelas pagi2.. alangkah indahnya dunia.. ahaha..
macam pagi nie,elok ja nak naik lif ke level 2. ttba one of my classmate call , KAKSCHA KELAS ITD BATAL.
weeeeeeeeee !!!! syiok gila.. ahahaha.. apa punya budak la kan. tp kenyataan yang xboleh diubah,bila jd student,kelas sentiasa ja nak batal... no matter what,jng nak batal selalu sangat la.. cam na kami nak exam nnati.. hehehe... hari ttbe geng jadi ramai antaranya.. 

Cik Scha <3

Lyana Hazirah <3



Nur Ahlam <3

Nurul Amalina <3

Azwani Zaini <3
kegilaan kami menceriakan 2 sama lain.. hahah..
*Friendship never end*

yang penting kelas xdak na.. hahah


Saturday, 10 September 2011

Paranoid Tgk Guitar Pink

OMG.... ade sesapa nk bagi gitar kt sy x ???? boleh nk kaler pink or purple.. ?? hehehhe
Mcm nie,kmarun kan kuar dgn abg n kwn2 dya p TS. masuk la kedai alat muzik kejap.ttiba ade display gitar kaler oin.. stylr gila.. dah le limited edition.. Mummy i want it !!! please .. hahahah.. tgk nie..

waaaaaaaaaaaaaaaa...... gila comel. style doe..
kalau dapat ie mmg dok diam la.. serius paranoid gila kemarin sampai abg pon gelak.. hahahahahah
tapi kalu dpat yang purple nie lagi la... hehehehe...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaghhhhhhh

JaLaN SaMpAi LeTih ...heheheh

Waduh..bapak penat gilaaa....Baru lpas mandi lepas seharian kuaq dengan abg n kwn2 abg. depa mai dari penang sbb nak beli barang komputer..Haaa... abg sy gemuk... tp dya comel.. hahahah..kawan2 dya semua gila.. hahha.. ada abg syafiq,abg man,n sowang la apa nama xtau..hahaha..sorieeee <3 ni abg saya .. p la cek sapa dya..http://www.facebook.com/profile.php?id=100000441692866 
jumpa ka KL Centralkul 12 lbh.. they are sooo late.. im getting bored.. dah la sorang.. sep baik cek nie sabaq..heheh..dah sampai depa 4 orang, p makan dulu kat food court..
settle makam. straight p beli tiket p Imbi.sbb depa nk beli barang komputer.ikot je la.. best jgk jln dgn depa nie.tp teruk sikit ke kena buli.. maklumlah saya sorang ja bunga kat c2.. ngeee~

this is kl sentral,sesak sentiasa ..
dorang memang happenig gila smpai sy pon pening lyg karenah depa..hehe..
oke.settle beli barang komputer,jalan2 kat sungei wang n time square.terbaik la..


the sungei wang..shopping best <3
Berjaya Time Square

kitorang makan kat wendy's kat time square.tp xboleh boh pixx lg sbb ade dalam kamera abg sy.. nnt  sy msukkan kemudian je la eh..


oke.... sampai cini dulu,nnt da ade pixx yg smpat kami snap 2,sy share..heheh..tataaa
*antara pixx tg kitorg smpat snap masa makan kat wendy's*

he's copying me <3
copying me again lol ..

did i look cute ??? hahahaha

 kenapala payah nak senyum abg oit??

This is my Bodyguard of da day.. kakakakaka <3
i love them all <3 <3

Thursday, 8 September 2011

Misteri 20 sen !!!!

Ada Apa Dengan 20 sen nie ????
nak tau stu cerite x?? kalau xnak tau pon sy still nk cerite sbb ni kan blog sy.. hahaha padan muke korang..
let the story begin ~~
oke mcm nie,td lepas kelas programming , perut ni lapar,so sy g bistro kafe dengan Nurul Amalina Razak , nie classmate sy.
pas2 sy g la beli air,pas2 sidie ni beli air jugak,oke dialognye mcm nie :
sy : nak air nescafe mocha 1
penjual : jap
si die nie pon datang ms sy nk bayar.
si die : mineral 1(sambil bagi 2ringgit kat penjual) 
penjual ambil duit si die.
penjual : ade 20sen x?
si die : xde la.
sy dengan murah hati..
sy : jap sy ade.(sambil selongkar handgbag)
*yes ade.bagi kat penjual.
si die : eh !!
sy : xpe2 sy bayarkan 20 utk awk
si die: (senyum) thnks eh.
sy : welcome (senyum balik,tggu lagi hahaha)
penjual : pulangkan duit baki sy.
sy n die : jalan berasingan ke meja makan masing2 sambil terus tersenyum.
si die : (bgtau kwn2 dye yg ade kat meja dgn dye) 
sy : bgtau kat nurul (smbil mata memandang si die*gatal cikit)

itu lah ceritanya.. kalu lah sy tau nama dye.. hahahah
sbb sy xtau name dye,sy namekan je la en.20sen
saye blushing macam nie..hahaha
 






Bersambungnya Student Life ku

 
17 Julai 2011 ni tarikh sambungnya perjalanan hidup sy sbg student.selepas 4 bulan dok umh goyang kaki,eh hello... 4bulan 2 lepas selesai Praktikal ok.. hahahah.. Memang saja ja apply UNIKL MIIT sbb lecturer yg suggest.tetengok dapat.weewittt.. <3
 Ni dya..
UNIKL kesayanganku .. hehehheeh
 life kat cnie mmg berbeza sangat.kadang2 rindu sangat kehidupan kat ILP dulu dgn geng2 gila nie
 
Jaf,Zharul,Scha,Siti,Shap,Qomar
 sy rindu korang semua,hehe.. 
sy syg korang semua.yang bagusnya kitorang tak lost contack smpai sekarang,harap sampai bila2 la..
AMIN 

Disebalik Pari Pari Pening

The Pari Pari <3

NAMA PENUH : NURSYAHIDA BINTI MIDIN
NAMA MANJA : SCHA @ CHA @ IDA
ANAK EN.MIDIN & PN.ROSNAH
TARIKH LAHIR : 17 OKTOBER 1990
Berat : 40 kg
TINGGI : 153 cm

STATUS SEKARANG : MESTI LEW SINGLE <3
* SUKE MAIN GITAR
* SUKE PURPLE
* SUKE BUAT MODELLING
* SUKE KAMERA
* SUKE NYANYI
* SUKE-SUKE
HEHEHEHEHEHE

Actually sy pon x tau knape nama blog sy mcm nie.. haha.. ttbe je keluar dari kotak pemikiran sy nie.Tp agak bcomel kan.. mcm sy (perasan kejap)
sy buat blog nie sj ja suke2.. kadang2 ade bende best nk share dgn public.bukan public fon tau..haha..
Anyway harap la kan,blog sy nie mendapat sambutan walaupon mungkin agak poyo.. lalalalaal~~~

smile always ok <3