Thursday, 9 February 2012

Salam Jumaat

Wahai kaum adam , Selamat menunaikan solat jumaat , jangan ponteng plak .. hehehhehe

Rasulullah S.A.W. telah bersabda yang bermaksud : “Sesiapa yang memelihara solat, maka solat itu sebagai cahaya baginya, petunjuk dan jalan selamat dan barangsiapa yang tidak memelihara solat, maka sesungguhnya solat itu tidak menjadi cahaya, dan tidak juga menjadi petunjuk dan jalan selamat baginya.” (Tabyinul Mahaarim)


Thursday, 2 February 2012

I love Photoshoot So Much

Walaupun masih baru dalam benda nie, tp aku dah semakin suka,kalau nak ikotkan xsesuai pon sbb xcantik,xtinggi,xfotogenik,xpandai pose n banyak ag.
Kalau xsilap , dok start photoshoot setahun lepas,masa 2 ada mmber buat group DCCA (Digital Compact Camera Art)

http://www.facebook.com/groups/195577270477118/

Lepas da join group nie,ada la buat perjumpaan dengan ahli group yang aktif , yg blh mai 5 org ja,masa 2 buat perjumpaan kat Pizza Hut Alor star.
Pas2 dapat la buat photoshoot sikit area pekan Alor Star 2 





lepas 2 ada lagi photoshoot bertemakan hijab, aku jugak depa mintak jadi model,
agak lawak ..tp hijab photoshoot nie bukan aku sorg model,ada lagi siti zunairah nama dya,hasil photoshoot nie sangat nice , sbb crew yang terlibat semua handal








Dan ini lah team DCCA yang aktif 


Hah ada lagi , buat photoshoot "Gadis Semasa"
dan ini merupakan photoshoot terakhir kami bersama sbb semua pakat sambung belajar







banyak gambar lagi masa photoshoot nie, tp xmintak kebenaran nak letak dalam blog nie, 
so better biar je la dulu.

yang kat bawah nie plak xsengaja terjumpa dengan geng photographer yang kebetulan tgh buat sunset photoshoot.



nice , seronok la masa nie..

next, adalah gambar yang di ambil saja2 n suka tp cantik <3





yang last nie plak wak2 keluar dengan kawan2 yang saja nak snap :)










setakat nie je lah cerita pasai photoshoot nie.. kalau ada lg nnt , akan diupdate 
tq 4 reading :)

Wednesday, 1 February 2012

Suddenly think

When i sit alone.suddenly i think about lomo camera.
It is cute right.
how happy i am  if i can have it :)
I really like DSLR before, but now I have fallen in love on a lomo camera .. What should I do to get it?? arrghh ...the  beauty of the camera was disturbing me .. 
lets take a look  :)

The color <3

Pinkyyyy :)

I cannot think anymore ..
aaaaaa ... wanna have it !!
bye :)